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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  04/02/2008
Data da última atualização:  06/08/2013
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  VIEIRA, E. A.; CARVALHO, F. I. F. de; BERTAN, I.; KOPP, M. M.; ZIMMER, P. D.; BENIN, G.; SILVA, J. A. G. da; HARTWIG, I.; MALONE, G.; OLIVEIRA, A. C. de.
Afiliação:  Eduardo Alano Vieira, CPAC; Fernando Irajá Félix de Carvalho, UFPel; Ivandro Bertan, UFPel; Maurício Marini Kopp, UFPel; Paulo Dejalma Zimmer, UFPel; Giovani Benin; José Antônio Gonzalez da Silva, UFPel; Irineu Hartwig, UFPel; Gaspar Malone, UFPel; Antônio Costa de Oliveira, UFPel.
Título:  Association between genetic distances in wheat (Triticum aestivum L.) as estimated by AFLP and morphological markers.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  Genetics and Molecular Biology, Ribeirão Preto, v. 30, n. 2, p. 392-399, 2007.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Divergência genética; Genetic divergence; Molecular marker.
Thesagro:  Marcador Molecular; Trigo; Triticum Aestivum.
Thesaurus Nal:  wheat.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/87089/1/vieira-ea-04-2007.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAC28396 - 1UPCAP - --CRI7236CRI7236
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Meio Ambiente. Para informações adicionais entre em contato com cnpma.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  05/09/2022
Data da última atualização:  05/09/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  SOARES, M. P.; CARDOSO, I. L.; ARAÚJO, F. E.; DE ANGELIS, C. F. de; MENDES, R.; MENDES, L. W.; FERNANDES, M. N.; JONSSON, C. M.; QUEIROZ, S. C. do N. de; DUARTE, M. C. T.; RANTIN, F. T.; SAMPAIO, F. G.
Afiliação:  MICHELLY PEREIRA SOARES, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SÃO CARLOS; ISRAEL LUZ CARDOSO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SÃO CARLOS; FABRÍCIO EUGÊNIO ARAÚJO, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE MARINGÁ; CAROLINA FERNANDES DE ANGELIS, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SÃO CARLOS; RODRIGO MENDES, CNPMA; LUCAS WILLIAM MENDES, UNIVERSIDADE DE SÃO PAULO; MARISA NARCISO FERNANDES, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SÃO CARLOS; CLAUDIO MARTIN JONSSON, CNPMA; SONIA CLAUDIA DO N DE QUEIROZ, CNPMA; MARTA CRISTINA TEIXEIRA DUARTE, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE CAMPINAS; FRANCISCO TADEU RANTIN, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SÃO CARLOS; FERNANDA GARCIA SAMPAIO, CNPMA.
Título:  Influences of the alcoholic extract of Artemisia annua on gastrointestinal microbiota and performance of Nile tilapia.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Aquaculture, v. 560, article 738521, 2022.
ISSN:  0044-8486
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.aquaculture.2022.738521
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: There is growing interest in strategies for manipulating the gut microbiota of fish for beneficial communities to increase growth, improve lipid metabolism, stimulate the immune response, and improve the physiological state of the gut. We investigated the effects of diets supplemented with an alcoholic extract of Artemisia annua (ae-Aa) on gastrointestinal (GI) microbiota and intestinal morphology along with its effects on the growth performance of the Nile tilapia (Oreochromis niloticus). Juveniles were fed with ae-Aa supplementation (0.00, 0.10, 0.25, and 0.50% in the diets) for 30 days. The different ae-Aa supply levels affected bacterial interactions, resulting in a more complex network and increasing the proportion of positive correlations between bacterial groups. The different amounts of ae-Aa caused variations in specific bacterial abundance. The phyla Fusobacteriota and Bacteroidota were dominant in the intestinal microbiota in all experimental groups. The abundance of bacteria belonging to Fusobacteriaceae, Stenotrophomonas, and Clostridium correlated positively with protein efficiency, specific growth rate, weight gain, and final weight, while the opposite was observed for Acinetobacter. Diets supplemented with 0.25 and 0.5% of ae-Aa increased (p < 0.05) perimeter, height, and thickness of villi, crypt depth, villus:crypt ratio, and number of goblet cells in the intestine of Nile tilapia compared to control group. Nile tilapia supplemented with ae-Aa at ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Gastrointestinal microbiota; Growth promoter; Herbal immunostimulants; Intestinal morphology.
Thesagro:  Artemisia Annua; Estimulante de Crescimento Animal; Fauna Intestinal; Flora Intestinal; Tilápia Nilótica.
Thesaurus NAL:  Growth promotion; Natural additives; Tilapia (common name).
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMA17221 - 1UPCAP - DD
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